mandag 12. april 2010

14+0

14+0 i dag, og synes dagene går sakte. Har snakket på telefonen med ei venninne i dag som sa, herregud har du ikke kommet lenger??? "Alle" har jo visst at jeg er gravid omtrent fra positiv test, så det er kanskje ikke rart de synes det går tregt?! Når jeg ser tilbake synes jeg egentlig at tiden har gått fort, men det er mange lange uker til jeg forhåpentligvis blir mamma.
I dag blir en rolig innedag. Skulle gjerne vært ute, for det er fortsatt fantastisk vær. Men verandaen er jo på tørkestadiet etter beising i går, og jeg får jo ikke lov til å være så veldig aktiv heller. Har sendt mail til dr. Gyn for å høre hvor strengt dette egentlig er...
Får forsøke å rydde og sortere litt inne i stedet så lenge, og så kan jeg kanskje gå ut på verandaen litt senere... var visst tørketid på 24 timer, og det blir sånn i 4-5-tia i ettermiddag...

Babyverden om: 14 uker

Week14_19759.jpg
Fra 14 uker og 0 dager til 14 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 50 g
CRL: 8 cm
Full lengde: 10 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 12 uker gammelt. Hodet er fremdeles stort i forhold til kroppen, men kan nå holdes oppe av hals og nakke. I kinnene vokser sugemusklene. Når de blir større, får ansiktet mer babyaktig utseende med lubne kinn. Fosteret begynner å produsere spytt.

Ansiktshår dannes og man kan begynne å ane hårmønsteret på hodet. Lungene utvikles og fosteret begynner å puste små mengder fostervann. Dette er svært viktig for at lungene skal utvikle seg riktig, og fosteret får viktig trening i noe det skal beherske ved fødselen. Fosteret svelger også fostervann og sugeevnen er bedre utviklet nå.

Hjertet pumper 28 liter blod hver dag. Det høres kanskje mye ut, men det nyfødte barnets hjerte pumper hele 350 liter i døgnet!

Milten begynner sin oppgave overvåket av leveren. Den vil fjerne gamle røde blodceller og produsere antistoffer. Fostervannet fornyes hver tredje time.

Armene har nesten nådd sine endelige proporsjoner, men beina er fremdeles relativt korte. Hendene, særlig tomlene, blir mer funksjonelle. Bevegelsene blir stadig mer kontrollerte og mykere, og fosteret kan bevege både hode, munn, lepper, armer, håndledd, hender, bein, føtter og tær! Noen kjenner allerede disse fjørlette bevegelsene, men som regel vil du ikke kunne kjenne dem på noen uker ennå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar