torsdag 20. mai 2010

Dr. Gyn har ringt.

Dr. Gyn ringte meg i ettermiddag, vet ikke om jeg synes det er bedre eller verre enn å møte ham "face to face".
 Han sa vel det at han mente at det ikke var så mye som kunne vært gjort anderledes. Det er tydelig at han ikke har tro på sengeleie, ihvertfall ikke før uke 25 som han sa. Han mente at før den tid så er det den voksende livmoren som er problemet, og at det er den som øver press på LMH. Han mente at det ikke hadde betydning at jeg var ute og gikk tur med bikkja etc. Og antageligvis ville ikke kontrollene gjort noen forskjell uansett, så lenge LMH var lengre enn 1/2cm. Han mente at jeg ikke kunne "legge meg til gjennom et helt svangerskap"...  han mener det er "farlig", men f heller, hva skal man gjøre??? 
Han kjente til denne TH på Riksen, og kunne ringe ham og høre om jeg kunne få komme inn til en samtale med ham litt fort. Men mente at han burde ha mottatt henvisningen først, dvs at han tidligst ringer neste uke.

Jeg har ei venninne som kjenner en gynekolog som jobber på Volvat i Oslo. Hun har fått høre om meg gjennom denne venninnen, og mente at det var klart jeg skulle fått annen hjelp tidligere. Men det er innmari lett å være etterpåklok når man sitter med svaret i hånden. Dr. Gyn var ikke så veldig optimistisk mtp en fremtidig graviditet, og mente at jeg måtte tenke igjennom hvordan jeg ville kunne takle ett nytt nederlag. Men jeg tenker jeg jo kan få en time hos denne gynekologen på Volvat, sånn at jeg kanskje kan få noen andres syn på saken, og det litt kjapt. Hun kjenner visst også denne TH på Riksen, og det kan vel ikke skade å få 2 stykker til å kontakte ham... 

Dr. Gyn var negativ til hva p-piller kunne gjøre med min fremtidige eggløsning, men mente at vi nok burde bruke prevansjon. Og at det sannsynligvis tidligst kunne legges en slik cerclage 3 mndr etter det siste svangerskapet.  I mange tilfeller i USA legger de abdominell cerclage etter man er blitt gravid, så det gjør jo at jeg lurer på hvor oppdatert han egentlig er... Jeg føler at jeg bare MÅ få litt mer klarhet i dette snart, og sitter ikke igjen med noen godfølelse etter samtalen med Dr. Gyn. 
Og så fikk jeg følelsen av at han mente at jeg snart burde "ta meg sammen", komme meg ut og slutte og tenke på det. Han mer eller mindre sa det akkurat sånn. Så da har jeg vel ikke så mye å syte for.  :(

Merker jeg ikke er så fornøyd med han akkurat nå. 

10 kommentarer:

 1. Som sagt tidligere: Sverre Sand på Ullevål er helt fantastisk, og er en spesialist på cerclage. Fikk kontroller hver uke helt frem til uke 26.. Jeg mistet selv et barn i uke 22-23.

  Tenker på deg, og håper virkelig at det går bra neste gang. En flink lege har alt å si!

  SvarSlett
 2. Takk for det, anonym. *klemme* Jeg har også hørt at denne TH på Riksen skal være flink, men kanskje mest på cervix-insufficiens... Men jeg skal tenke på om jeg også skal kontakte Sverre Sand for å høre med ham. Føler det jeg trenger aller mest av alt er en lege som kan ha litt troen og kjempe for at vi skal få det til.
  Du vet ikke om SS er flink på abdominel/indre cerclage også, han sa ikke noe om det?

  Malena: *klemme*

  SvarSlett
 3. Nei vettu hva! Her MÅ du bare få en second opinion! Og å be deg ta deg sammen!?!?
  Herreguuuud nå ble jeg sinna!!! Total mangel på forståelse. Og det er IKKE det man sier til folk som sliter psykisk samme om det er små eller store problemer. For den det gjelder er det alltid store problemer og for deg er det jo HELT klart en enoorm greie å miste så sent for 3. gang! Hadde det vært din aller første SA i uke 2 så kunne jeg forstått en slik kommentar, men hadde ikke godtatt det da heller... OMG!!

  Gyn. på volvat virket tydeligvis litt mer oppegående? Og der er det vel liten ventetid også vil jeg tro så hadde HELT klart hivd meg på tlf og fått time der :nemlig:

  Guri, nå ble jeg lite imponert av Dr. Gyn her kjenner jeg...

  SvarSlett
 4. heidisen: mulig han bare mente at det ville være godt for meg å komme meg ut og tenke på andre ting.... Men i mitt hode så hørtes det mye verre ut ihvertfall... Skal absolutt ringe Volvat i morgen!!

  SvarSlett
 5. Ja, i mitt hode også.

  Volvat blir bra =)

  Litt fint å få gjort noe. Det hjelper på ueeeeendelig venting syns jeg i hvert fall =)

  SvarSlett
 6. Jeg vet bare at Sand sa at han hadde gjort det på en dame tidligere (som hadde mistet to ganger før), og at det endte bra for henne tredje gangen. Han sa også at det ville være neste tiltak for meg dersom cerclage ikke fungerte i 2. svangerskapet.

  Jordmoren min, som har jobbet på Ullevål lenge, sa også at han vare en pioner på området!

  Jeg følte at han lyttet til meg, og hadde det ikke vært for han hadde nok dette svangerskapet ikke gått bra. Han tok meg seriøst da jeg fortalte han at jeg følte nedpress...han undersøkte meg først og da så alt fint ut, men da han kjente på livmorhalsen var den myk..og jeg ble operert neste dag. En annen lege hadde undersøkt meg bare noen dager tidligere, men oppfattet ikke at noe var galt.

  Jeg blir provosert av Dr Gyn.!!! Sand var egentlig litt tilbakeholden i starten og ville ikke gi meg falske forhåpninger, men etterhvert ble han mer og mer positiv.

  Jeg tenker på deg, uansett om jeg ikke vet hvem du er....

  SvarSlett
 7. Huff og huff, hva har skjedd med Dr. Gyn i det siste, tro? Dette var ikke særlig hyggelig gjort av han :( Jeg synes også det høres ut som å ringe de som er foreslått her, kan være en god idè *klemmer på*

  SvarSlett
 8. Dr.Gyn er blitt en dust. ;)
  Eller han har kanskje vært det hele tiden, men det er først nå han er blitt satt ordentlig på prøve?! Men han er jo egentlig hyggelig og omsorgsfull, bare ikke enig med meg i en del ting... Kanskje er det bra, men akkurat nå er det innmari slitsomt. Det blir bra å få en second opinion!!

  SvarSlett
 9. Tror det er lurt å høre både med Volvat og RIksen! Blir sjokkert over å høre en lege si: Ta deg sammen! Jeg fikk beskjed om det selv da jeg begynte med utredning fordi jeg ikke ble gravid......byttet da lege!

  Håper du kan få litt svar og framtidsutsikter som er gode.

  Klem

  SvarSlett