onsdag 9. januar 2013

6+0, symptomer

Halvveis i første trimester! Vel, det er vel å jukse litt, iom at den første tredjedelen av svangerskapet allerede er gått ved testetid. Men samtidig så føler jeg at jeg allerede er kommet litt på vei, kanskje fordi jeg testet så tidlig og at det har vært både jul og nyttår i mellomtiden.

Symptomene så langt synes jeg har vært mange.
Det begynte med følelse av "stølhet" rundt livmora allerede fra uke 3. Mye murringer der nede.
Så begynte ligamentsmertene fra rundt uke 4, og mot slutten av samme uke kom utmattelsen. Det er ikke direkte trøtthet, selv om jeg er trøtt også, men jeg føler meg rett og slett utmattet, tappet for energi.
Den følelsen er her fortsatt. Så har jeg mye murringer og romlinger rundt livmor, og den siste uken har brystvortene begynt å bli ømme. De siste dagene (fra 5+5 ca) har endelig puppene begynt å bli litt fyldigere også, det husker jeg som ett tegn fra tidligere runder.

Jeg er heldigvis ikke kvalm, selv om jeg kan føle meg litt uggen innimellom. Kjenner på halsbrannen allerede. Jeg føler meg kjempesulten, og må ha med meg frukt på jobb for å stagge den verste sulten i mellom måltidene. I tillegg drikker jeg masse vann på jobb. Det har vært en litt hard overgang det der med å kutte ut koffein, men håper at det går seg til snart. Jeg drikker vanligvis minst 3 kopper kaffe på jobb, og er i tillegg PepsiMaxiker her hjemme, så det har vært litt utfordrende. Men i går drakk jeg bare 1/2 boks pepsi max og en kopp fruktte, så det var jo ikke så værst. (hmmm, kanskje det er derfor jeg har hodepine i dag når jeg tenker meg om???)

Jeg har fått kontakt med min Gyn på Riksen, og skal få innkalling til time hos han. Spennende å se hvor raskt han vil ha meg inn denne gangen. Han anbefalte meg allerede nå å fortsette med progesteronstøtte til uke 12-13, så det må jeg få fikset. Ellers så er det UL 31. januar, da er jeg 9+1. Første ledige time hos Gyn her lokalt, og jeg synes det er lenge å vente. I det siste har jeg begynt å lure veldig på om det er 1 eller 2 der inne, synes jeg har mere symptomer nå enn jeg har hatt tidligere. Mannen "vet" at det er en der inne, men jeg er mere usikker. Håper det er en, håper vi klarer å takle det om det er to!
Tror jeg skal starte sjekklisten min igjen, kan være grei å følge med på innimellom. :)

SJEKKLISTE : 
Termin: 6. September 2013
Planlagt KS: Er det ei stund igjen til, men var 39+2 sist. Kanskje kommer vi innenfor bhg-fristen ;) 
På vei: 6 uker + 0 dager
Igjen til termin: MANGE dager! 
Kjønn:  Aner ikke.
Utålmodig: Nei, eller litt på å få UL
Hodet ned: 
Aktivitet innenifra: Nei 
Bestemt navn?: Nei
Vektøkning til nå: ? Veieangst... 
Barnerom ferdig: Nei
Alle innkjøp ferdig: Ikke begynt, men har jo endel fra sist denne gangen. Uansett GOD tid! LOL
Strekkmerker: Noen fra sist. 
Melk i brystene: nei. 
Om fødselen: ingen tanker, blir uansett KS. .
Plager/symptomer: Utmattelse, ligamentsmerter, rumlinger, ømme bryster, 
Jobb:  100%

Oppegående: Ja da. 
Sulten? : Ja
Noen matkikk?:  nei
Annet: Fortsatt veldig tidlig og mye som må finnes ut av. Bl.a. UL, er det en eller to?, Skrive til Dr. D og høre om jeg skal ta 17P sprøyter denne gangen, i så fall fine ut hvordan jeg skal få tak i det... Så får vi bare håpe at dette går bra!!!!!! 

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med spire!! :) kommer til å følge med her da jeg er gravid med nr 2, og storesøster er nå 15 mnd! Spennende å gå graviditeten i møte med en liten turbo rundt beina! Sist var jo alt bare kos og egenpleie..hehe

  Blir spennende å lese bloggen din videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og tusen takk for at du legger igjen spor. Det er hyggelig! :)
   Det er noe annet å gå igjennom svangerskapet med en liten en å ta seg av. Ikke bare å legge seg på sofaen og si at "mamma er sliten". LOL.
   Lykke til videre i svangerskape, blir det septemberbarn på deg også?

   Slett
 2. Hei og gratulerer med graviditeten. Jeg har lest bloggen din lenge.. det har vært så spennende! For 5 år siden mistet jeg i 23. svangerskapsuke. Neste gang ble det operert inn ytre cerclage, og det endte veldig bra:) Etter å ha lest bloggen din, bestemte jeg med for indre cerclage denne gangen. Jeg er nå i min 18. uke. Forrige graviditet var jeg sykemeldt fra da jeg fikk operert inn ytre cerclage (ca 17. uke), men denne gangen skal jeg jobbe 100% frem til 21. uke. Jeg begynner å bli litt engstelig for at det blir for mye. Hvor lenge jobbet du forrige svangerskap?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Takk for kommentaren din, og gratulerer med å være så langt inne i dette TAC-svangerskapet!
   Jeg var 50% sykemeldt fra uke 16 forrige svangerskap, ble det pga at jeg kjente mye nedpress, det var ingen spesielle funn e.l. som gjorde at jeg måtte redusere. Ble så 100% sykemeldt fra uke 29, da pga mye kynnere som gjorde meg nervøs. Men alt holdt seg veldig bra hele veien, og livmorhalsen holdt seg lang og stabil helt inn til det siste.

   Må komme med noen "motspørsmål": ;)
   Hvem har lagt din indre cerclage? Hvor?
   Har du vært inne og sjekket på abbyloopers? (link oppe til høyre i bloggen min). det er MASSE info å finne der, samt støtte å hente fra andre i samme situasjon.

   Det er veldig mange jenter som har jobbet omtrent helt til termin med en TAC. Jeg tenker at så lenge du ikke har noen andre problemer (fortidlig fødsel e.l.) og du ikke har fysisk krevende arbeide så er det sikkert greit. Jeg er usikker på hvordan det blir med meg denne gangen, tenker at det kommer an på en rekke faktorer. (hvor mange som er der inne, hvordan turnusen min blir på jobb, hvordan jeg kjenner meg, hvor mye kynnere ++++).

   Det er noen få andre norske TACere som er "samlet" på facebook nå, og om du er interessert så kan du gjerne inkluderes i fellesskapet. (jeg kjenner ikke de andre heller på annet vis enn at vi har fått kontakt på nettet pga cerclagen). Noen har dratt til USA som meg, noen har fått den i Norge, og ei er fortsatt i planleggingsfasen. Ta kontakt igjen om du er interessert. :)

   Slett
  2. Tusen takk for svar. Jeg gikk til Sverre Sand forrige svangerskap. Har hatt kontakt med han i ettertid også, så han anbefalte meg å få operert inn TAC på Ullevål. Hvis jeg ikke husker feil var det en som heter Henriksen som gjorde det (etter anbefalning av Sand). Jeg var på en tidlig UL med Sand og han var veldig fornøyd med jobben:)

   Jeg og familien flyttet til Sunnmøre for 3 år siden, så nå går jeg til kontroller på Medi 3 i Ålesund. Har bare hatt en kontroll så langt, og det var i 13. uke. Så føler vel kanskje at det snart er på tide med en ny time snart, men neste kontroll er i begynnelsen av februar.

   Har ikke sjekket abbyloopers, så det får jeg gjøre:) Jeg har ikke noen andre problemer i svangerskapet. Men jeg kjenner også litt nedpress, eller tyngdefølelse. Kan kanskje ikke si at jeg har en fysisk krevende jobb, men jobber som farmasøyt på apotek. Så det er mye trakking fram og tilbake og opp og ned av stoler osv...Tempoet er høyt, så tenker kanskje at det er på tide med sykemelding.

   Jeg tar kontakt om det er aktuelt med gruppen på facebook.

   Slett