onsdag 2. januar 2013

Jøss, vi er heldige!! 5+0

Tida flyr avgårde, forsøk, jul, og nyttår har gått i ett, og brått sitter jeg her gravid og 5 uker på vei.
:D

IVF-forsøket denne gangen:
Langt regime, spraystart 16. november. Startet med Gonal-F, 350 IE den 2. desember. MEGA-dose, aldri hatt så stor dose før. Første UL den 10. desember, og da fant gynekologen min her hjemme 8 eggposer, ca 16-19mm store. Dette var på venstre side, for på høyre side så lå eggstokken veldig vanskelig til. Det så ut til å være 2 eggposer på den, men Gyn trodde ikke de kom til å forsøke å ta ut på den siden engang.
Vi kjørte til Køben 11. desember, og denne gangen var vi tre som dro. Knerten fikk bli med på gamle tomter. Vi bodde på Tivoli hotell, grei gåavstand inn til sentrum. I tillegg to OK restauranter der, og  fint treningsrom og svømmebasseng. På ettermiddagen på tirsdagen var vi litt slitne etter kjøreturen, så vi slappet av i bassenget alle tre før vi spiste middag på hotellet.
Onsdag 12. var det uttak, alt ble litt anderledes denne gangen som Knerten var med. Mannen måtte bare få gjort sin greie, og så passe på Knerten etterpå. Så jeg var alene på uttaket, og det var vondt men heldigvis relativt raskt overstått. Det ble tilsammen 8 egg, og de greide da å hente de to på høyre side også. Men om det var der det var tomme eggposer eller på venstre side, det vet jeg ikke.

Samme dagen som uttaket var gjort så dro vi på Tivoli. Det er utrolig koselig der i desember, det vet vi jo fra sist. Var veldig fint  å kunne ha med seg Knerten dit også, selv om han er for liten til å forstå så mye av det som skjedde. I tillegg var de veldig kaldt å gå rundt der, så det ble med ett par timer. På kvelden spiste igjen på hotellet. På sushirestauranten denne gangen, og det likte vi veldig godt. Knerten var også med, og han fikk en kjempegod "sticks"-barnemeny.
Torsdagen ble det shopping dagen lang. Dvs vi tok det med ro, gikk og tittet, og brukte ganske lang tid på lunsj/leking på det ene kjøpesenteret. Vi ble slitne etter all gåingen, så den kvelden ble det room-service på oss. Faktisk første gangen jeg har hatt room-service, det føltes utrolig dekadent å ligge i sengen og spise Sushi&sticks mens vi så håndballkamp på TV, men det var helt herlig.

Fredag 14. desember var dagen for innsetting. Jeg visste fortsatt ingenting om befrutning, bare at de hadde ringt om det ikke var egg å sette inn. Jeg hadde time til akupunktur først, og det var fantastisk herlig. Jeg sovnet faktisk litt mens jeg lå der, jeg var utrolig trøtt. Ikke så enkelt for Knerten å sove på hotellrommet sammen med mor og far, hadde lengre perioder der han nektet å forsøke.
Fikk til slutt vite at det var 4 befruktede egg, men at bare 2 hadde delt seg som de skulle. Og disse to skulle jeg få inn i dag. *yikes!* Vi hadde jo diskutert 1 eller 2 inn, med Knerten hadde vi to. Og legen som gjorde uttaket anbefalte egentlig to. Og jeg er skeptisk til å fryse bare ett eneste, så om det bare ble to egg tenkte jeg å få dem begge inn. Men da vi sto der og fikk beskjed så ble det litt skummelt må jeg innrømme. Men de kom nå inn, og alt så bra ut. Så var det bare å kjøre hjem og ruge. Og sette Lutinus 3 ganger daglig... lurer på om jeg ikke faktisk foretrekker Crinone. Men nå husker jeg ikke helt hvordan det var heller. Sikkert ikke så mye bedre...

Og testingen begynte allerede en uke etterpå.... Blenda tester selvfølgelig, men på en annen side så visste jeg dermed att eggløsningssprøyta var ute av kroppen. Og 14 DPO kom det opp GRAVID på en CB digital! Yaaaaayyyyy!!!! Skal forsøke å få lagt inn bilder av testene etterhvert.

Så nå er vi altså 5+0 avgårde på ett lite søsken til Knerten. Tenk det da! Jeg kjenner meg så lykkelig, akkurat som en fersk førstegangsgravid. Og det slår meg at om det skulle skje noe galt denne gangen så blir det nesten like sjokkerende som første gang. For denne gangen har jeg TACen og føler meg trygg på den. Den har hjulpet oss til mål før. Men jeg vet egentlig at ikke engang den er 100% sikker, og hørte akkurat om en annen som hadde en Dr. D TAC som feilet i uke 24+noe. Og selv om jeg ikke vet alle omstendighetene rundt dette så gjør det meg selvfølgelig litt mere bekymret. Men jeg har Knerten som daglig bevis på at den virker, og det gir meg store forhåpninger.
Denne gangen skal alt gå uten problemer. Nr. 2 skal bli lett å fikse!!

P.S.
Min gyn hadde første ledige time til UL 31. januar. Dvs at da er jeg 9 uker!! Vi må virkelig se om jeg greier å vente til da... Kan evt få en time på Volvat før til tre ganger prisen.
P.S.S Har sendt mail til Proffen på Riksen i dag med forespørsel. det slo meg at jeg aner jo egentlig ikke om han fortsatt er i jobb en gang. Får gi han en uke e.l. på å svare, og om jeg ikke hører noe så ringer jeg han. Selv om jeg egentlig hater å mase. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar