fredag 30. april 2010

Navnegenerator...

Kom over link til denne svenske navnegeneratoren i en annen blogg...
Der kan man skrive inn sitt eget og mannens navn, og så skal den komme opp med det jente eller guttenavnet som barnet bør få. For at det er sagt, Mannens og mitt navn er 2 forholdsvis vanlige Norske navn som også er helt vanlige i Sverige. Her er resultatet vårt:

Guttenavn:
Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 85
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 4
Namnbetydelse
Zakariya, är ett afrikanskt mansnamn, ursprungligen från Somalia. I Sverige finns det 46 män som har förnamnet Zakariya. Av dessa har 39 namnet Zakariya som tilltalsnamn/förstanamn. Nästan alla som bär det har det som sitt tilltalsnamn. Det finns äver 4 kvinnor i Sverige som heter Zakariya men ingen av dem har det som tilltalsnamn. Se Sakarias och Zakariya (islamisk profet).

Jentenavn:
Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 694
Namnbetydelse
Zeinab (med varianter som Zainab och Zaynab) är det arabiska namnet på en väldoftande växt. Zaynab var namnet på en dotter, ett barnbarn och två hustrur till Profeten Mohammed.

Jæ trukke're!!!

onsdag 28. april 2010

16+2, ukjent farvann.

I dag er jeg lengre på vei enn jeg noen sinne har vært. Og selv om den 16+1 dagen bare har vært en psykisk barriere, så er det utrolig deilig å bli ferdig med den!! 16+2-dagen er foreløbig en litt grå dag, det regner og er mørkt ute. Men jeg har hørt hjertelyden med Angelsounden min i dag, så jeg er ihvertfall beroliget på at Håpet fortsatt lever og spreller rundt der inne.
 Nå ser jeg fremover mot neste milepæl som er 24+0, en dag som virker uendelig langt frem i tid. Men mai ligger og venter rett rundt hjørnet, og blir forhåpentligvis en måned som går ganske raskt. Har endel planer ila mai, så det er godt å få litt avbrekk.
21. juni er den store dagen, mm ordinær UL gjør endringer på termindato. Gleder meg til sommeren, jeg!!!
:)

mandag 26. april 2010

16+0 og ny kontroll.

I dag var jeg på atter en kontroll hos Dr.Gyn. 
Orker ikke å skrive så fryktelig langt om dette i dag, men Håpet lever fortsatt i beste velgående, vokser og ser ut til å trives der inne. Ligger og spreller med armer og ben, beveger seg masse. Livmorhalsen ble i dag målt til 2,8-3,1 cm, hvilket jo er kortere enn 3,6cm som den var for 2 uker siden. Men Dr.Gyn mente at det var vanskelig å sette målepunktet på nøyaktig samme plass fra gang til gang, og mente at dagens måling ikke er noe å bekymre seg over. Med andre ord så kunne jeg nå senke skuldrene og slappe av. 
Uten at jeg er helt overbevist, selvfølgelig.... 
Ny kontroll først om 4 uker, men i mellomtiden skal jeg på ordinær UL og hos JM en gang.  Kan få komme flere ganger hos JM også om jeg vil, men vi får se hvordan det går.  




16 uker (fra babyverden)

Week16_19761.jpg
Fra 16 uker og 0 dager til 16 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 135
CRL: 11,5 cm
Full lengde: 16 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 14 uker gammelt. Den loddrette furen over overleppen kommer på plass denne uken. Beina tar igjen armene i utvikling, og vil fra nå av være lengre. De livlige bevegelsene blir stadig bedre koordinert.
Fosteret svelger fostervann og tisser et ut igjen i fostervannet. Noen av avfallsstoffene begynner å samles i tarmen.
Er det ikke utrolig at fosteret allerede kan suge, svelge, tisse, gjøre pusteøvelser og bevege seg bevisst?

lørdag 24. april 2010

Lørdag og SOL

I dag har vi faktisk vært litt flinke til å rydde og ordne her hjemme. Mannen startet dagen på sykkeltur arrangert av Elixia, og det ble 6,1 mil. Rimelig sliten etterpå, men har fått masse pepp om hvor sprek og sexyful han er etterpå :D Så da har han greid å vaske badet og støvsuge huset og vært på fyllinga med masse skrot i tillegg etterpå. *Flinke Mannen*
Jeg har tørket støv og ryddet, og så har jeg gjort klar grillen til sesongen :D Så i dag blir det grillings!! Gleder meg, nå er sommern nesten her altså!!!

torsdag 22. april 2010

første jordmorkontroll, 15+3

I dag har jeg vært på kontroll hos min kjære jordmor. Hun kjenner meg fra de forrige svangerskapene, selv om jeg ikke rakk å komme på time til henne sist gang. Den gangen måtte jeg i stedet ringe henne fra sykehuset og fortelle at jeg mistet, og det syntes hun selvfølgelig var veldig trist. Så jeg tror hun ble ekstra glad da jeg ringte for å avtale at jeg skulle komme til henne denne gangen. Hun sa i dag at hun hadde blitt helt på gråten etter den telefonsamtalen.

Da jeg kom dit til avtalt tid i dag så var det ingen på helsestasjonen og jeg fikk ikke tak i henne på mobilen. Jeg tenkte et øyeblikk at jeg hadde tatt feil av klokkeslettet, men trodde ikke egentlig det. Forsøkte å ringe henne, men fikk ikke kontakt. Så da sendte jeg bare en melding om at jeg var her til avtalt tid, og at jeg gikk i butikken så lenge. Hun ringte meg ganske snart etter, hadde vært i ett møte, og hadde tatt feil av tiden jeg skulle komme. Så det ordnet seg heldigvis ganske kjapt, jeg HATER å vente!

Da jeg kom tilbake fra butikken var hun der, og vi gikk inn på kontoret hennes. Vi pratet mye først, om det å være gravid igjen, og hvordan det gikk rent psykisk. Jeg innrømmet at jeg jo er engstelig, og at jeg synes det har vært godt å få komme på kontroller på sykehuset hver 2. uke slik det har vært så langt. Og at jeg gruer meg til det etterhvert skal bli lengre i mellom. Vi avtalte at om det ble 4 uker i mellom på gyn.pol, så kunne jeg komme til henne 2 uker i mellom der, så det ikke ble så lenge mellom hver kontroll. Det er fint.
Vi snakket også om at jeg i tillegg til engstelsen rundt det å miste på nytt, antageligvis også måtte gå igjennom en ny sorgprosess over tapet av de to gutta mine, og at det nok kom til å farge gleden over dette svangerskapet en god stund fremover. Og at det var en naturlig del av det hele. Jeg har egentlig følt meg litt deprimert og tiltaksløs den siste tiden, og tenker nok mye på gutta. Så det er kanskje en naturlig forklaring på det hele.
Ellers har jeg gått opp endel i vekt, og det var bare fint å få en pep-talk fra JM ang dette. Hun er overhodet ikke fordømmende, men fokuserte på det å ikke ha så høyt blodsukker så ofte, da det kan gå utover babyen og at den kan bli stor. Og det er jo slike argumenter som forhåpentligvis kan nå inn hos meg, så kanskje jeg kan ta meg sammen og ikke kooooose meg så mye fremover. Skal kose meg med frukt heller!

Hun undersøkte meg og kjente på magen min. Mente at hun godt kunne se forskjell på bare en tjukkemage og en gravidemage, og at jeg definitivt hadde en gravidemage. Er nok et trenet blikk det der...:D tviler på at andre ser at det ikke er en tjukkemage, for å si det sånn. He he.
Hun kjente på livmora som nå er ca 1 fingerbredd under navlen. Og hun mente at Håpet ligger i tverrleie, selv om det er veldig vanskelig å si så tidlig. Dessuten har det jo ikke noe spesiell betydning. Vi hørte på fosterlyden også, varierte mellom 140 og 160 mens Håpet turnet rundt der inne. Kunne tydelig høre bevegelsene, og pga det så skrev hun et lite + på bevegelsen på helsekortet.

Alt i alt så var det en veldig hyggelig kontroll, jeg er så innmari fornøyd med jordmora mi!!
Legger inn de "vitale" data fra kontrollem:
Dato: 22.04.10
Lege/jordmor: JM
Uke: 15+3
Vekt +/-: +4
BT: 118/60
Hb: 11,4
Urin: 0
Ødem:0
Leie/Bev: + (hørte bare bevegelsene, da, og JM trodde h*n lå i tverrleie)
Fl./min: 150 (men var veldig aktiv, og varierte fra 140 til 160)
Med: tran/multivitamin og folat av og til
Div: Snakket mye om hvordan jeg takler graviditeten psykisk, hva jeg bekymrer meg for etc. Hun målte SF-mål til 17,5 cm, hvilket er noe over snittet (tilsvarer uke 20), men ingenting å bekymre seg for foreløbig.

onsdag 21. april 2010

En akutt tur på føden i dag, 15+2

Måtte en akutt tur på føden i dag morges, jeg. Våknet i 2-tia i natt og slapp en fis i halvsøvne. Etterpå så kjentes det ut som om det var en boble inne i skjeden som sprakk, jeg våknet med et rykk, og kjente det rant litt væske etterpå. Anslår det til ca 20 ml..
Jeg gikk opp på do og tørket meg, men så ikke blod eller annet enn helt vanndig "utflod". Var allikevel overbevist om at nå mister jeg igjen, dette er bare begynnelsen. Gikk og la meg, da jeg tenkte at det viktigste var at jeg fikk hvilt ordentlig, og at de ikke kunne gjøre noe på sykehuset allikevel. Fikk selvfølgelig ikke sove, lå bare og kjente og kjente, strammet det i livmoren nå? eller nå? eller nå?? Kan bli gal av mindre!!

Jeg ville ikke vekke mannen, for hadde bestemt meg for å vente til det ble morgen med å reise inn på sykehuset. Så da klokka endelig hadde sneglet seg frem til sju og Mannen skulle opp etter å ha snoozet utallige ganger så måtte jeg be han om å vente og heller kjøre meg til sykehuset enn å dra på jobb. En skikkelig dårlig dag for han å ikke komme på jobb på, men det ordnet seg allikevel. Jeg kostet på meg en dusj, for det var strengt nødvendig!! Sto og skalv og hakket tenner i dusjen, jeg var så redd. Så litt før 8 var vi på vei innover. Jeg ringte for å varsle at vi var på vei mens jeg satt i bilen, og det var jo greit selvfølgelig. Men måtte til vakthavende gynekolog, for min Dr. Gyn har fri denne uka. Da vi kom frem til sykehuset måtte vi parkere ett stykke unna, men Mannen gikk og hentet en rullestol så jeg kunne ha på veien inn. Kom opp på fødeavdelinga, og der var det flere av jordmødrene som så litt engstelige ut når vi kom, jeg har jo vært der ett par ganger før med nokså dystert resultat.

Gynekologen var ei ung dame, hyggelig. Jeg måtte opp i gyn-stol, sånn at hun kunne inspisere og ta prøve for fostervann (PROM-test). Hun kunne ikke se noen lekkasje, sa hun, og så tok hun prøven. Den måtte stå og analyseres ei stund.
Deretter gjorde hun vaginal UL, men fikk ikke helt til å måle LMH. Kunne dog se at det var godt med fostervann der inne. Også abdominal UL gjorde hun, og målte foster ca tilsvarende svangerskapslengde, og alt så normalt ut. Hun hentet så en overlege slik at han kunne sjekke lengden på LMH helt sikkert. Han ville først kjenne på cerclagen, gjorde det, og syntes den var veldig bra lagt og satt godt. Jeg ba han allikevel måle lengden på cervix, og han fikk til å gjøre dette abdominalt. Den målte 3,6cm, hvilket er det samme som for 1 1/2 uke siden.
Og da også PROM-testen ble negativ, så ble faren avblåst og jeg fikk reise hjem igjen uten andre restriksjoner enn tidligere! :D

Er super lykkelig over at det ikke var noe å bekymre seg over, selv om man jo kan føle seg litt hysterisk når man har ropt ULV og det ikke kom noen. Men heller det enn å overse noe, og følte jeg fikk forståelse for det. Og den ene jormoren tittet inn da resultatet var klart og sa at nå var det mange som ble glade ute på vaktrommet. :rørt: Og da vi gikk ble vi ønsket velkommen tilbake, men ikke på mange uker ennå ;D

tirsdag 20. april 2010

Kjeramikk-produksjon...




Photobucket


Jeg har gått på kjeramikk-kurs i vår, og har laget noen ting. HELT amatørmessig, altså!! Men det har vært så GØY, å kline og styre med disse tingene!!! Har veldig lyst til å melde meg på nytt kurs til høsten, men håper jo egentlig at magen er blitt for stor til å holde på da...
Noen av fargene ble litt mislykket, spesielt den helt lyse lyse grønne...
Synes både de små akevitt-glassene og de på stett ble morsomme!! ;D
Og koppene er skikkelig romslige kakao eller te-kopper, og den lille er stor nok til at jeg godt kan ofre den store til gjester eller Mannen! ;)



Og så har jeg laget et bilde, litt sånn moderne kunst. Dessverre så er det den samme lysegrønne fargen som er blitt for svak på de andre tingene. Men det er vel litt tydelig å se hva som inspirerer meg for tiden... :D
Litt usikker på om jeg skal henge det opp eller bare legge det bort i en skuff...
;)


mandag 19. april 2010

15 uker i dag.

I dag er jeg altså 15+0. Synes tia går så sakte så sakte, fortsatt 9 uker igjen til jeg passerer 24+0. Og i verste fall så blir jeg forskjøvet etter ordinær UL... Føler at jeg må kjempe mot en utsettelse med nebb og klør!! ;)
Jeg har rolige dager hjemme. Mannen har vært bortreist i helga og kommer ikke hjem før i ettermiddag/kveld. Det har vært litt stille og kjedelig uten han i huset, men det er litt godt å få savnet ham også. Jeg har forsåvidt koset meg også da, vært på besøk til en venninne på fredagskvelden, og spist lunsj med en annen venninne på lørdag formiddag.
Denne uka skal jeg til jordmor for første gang på torsdag. Har egentlig vært litt nervøs for å avtale time med henne, i tilfelle jeg skulle jinxe noe... har alltid måttet ringe henne rett etter jeg mistet de to forrige gangene for å avbestille timen. Sist gang måtte jeg ringe fra sykehuset, for hadde time mens jeg lå inne der. :(
Så håper at jeg kommer meg på den timen denne gangen. Selv om jeg er litt nervøs for hva hun vil si om vekta mi, har allerede gått opp noen Kg, for å si det sånn...

15 uker (fra babyverden)

Week15_19760.jpg
Fra 15 uker og 0 dager til 15 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 100 g
CRL: 10 cm
Full lengde: 12 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 13 uker gammelt. Kroppen vokser i kjempefart. Beina blir lengre samtidig som skjelettet hardner. Musklene blir også sterkere slik at du snart vil kunne kjenne de livlige bevegelsene.

Denne uken når ørene nesten sin endelige plassering på hodet og er tydelig synlige. Øynene har vært rettet fremover og plassert i flere uker allerede. Nå ser den lille ut som en miniatyr-menneskebaby. Men huden er nesten gjennomsiktig, så alle blodårene skinner gjennom. Små dunhår kalt lanugo formes og vil dekke hele kroppen frem mot fødselen.


tirsdag 13. april 2010

Snart er det sommer

I dag har jeg vasket alle vinduene i huset, og det ble fantastisk deilig og lyst inne etterpå. I tillegg har jeg hengt opp nye sommergardiner på stua som jeg kjøpte på salg i fjor høst. Helt hvite med noen kvadratiske gjennomsiktige felter med prikker på. (finner ikke bilde på nettet...) Ble ganske fine ihvertfall, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Får skikkelig sommerfølelse med en gang, og det hjelper godt på at været er så strålende.

I tillegg har jeg vært ute og gått en liten tur med Loffen, og det gjør også godt. Masse aktivitet ute i gata nå, folk maler og vasker og styrer og steller. Gir vårfølelse det også!!

Når Mannen kommer hjem skal han beise verandaen ett strøk til, og så håper jeg vi er ferdige med det sånn at utemøblene kan settes på plass og verandaen brukes. Skal kjøpe noen koselige vårblomster som jeg kan pynte med på bordet. Gleder meg. Når været er som i dag så er det vanskelig å tenke seg at det kan bli dårlig igjen snart. Det er liksom sommer nå... hi hi.

mandag 12. april 2010

Mail fra Dr. Gyn

Han er jammen rask til å svare denne doktoren min... Klistrer det inn her, så har vi det svart på hvitt. Ser ut som om jeg ihvertfall kan ut på tur med Voffsen littegrann. Rundt kvartalet f.eks. Det blir bra!! :D


Fra: esmeralda
Sendt: 11. april 2010 21:05
Til: Dr.Gyn
Emne: Hei igjen!

Hei Dr.Gyn,

Midt oppi all grininga (huff) på fredagen så glemte jeg å spørre om jeg nå skal fortsette som før, eller om jeg kan /skal være mer aktiv nå fremover??? Kan jeg gå tur med bikkja er et stadig tilbakevendende spørsmål, altså ingen som maser men har litt dårlig samvittighet selv ;)

Håper du har hatt ei fin helg, har sikkert båten på vannet og greier du ;)

esmeralda.

RE: Aktivitetsnivå‏
From:Dr.Gyn
Sent:Sunday, April 11, 2010 10:08:47 PM
To:esmeralda

Hei igjen,

Opplevet det slett ikke som ”grining” – bare en helt narturlig og adekvat reaksjon..

Ja, flere korte turer med hunden tror jeg er bedre enn en lang – det er viktig å være i aktivitet – men for deg nå er det jo viktig å velge (gjelder vel stort sett oftst) – den ”gyldne middelvei”…. Merker du tak eller blødning bør du kanskje ta det litt mer med ro.

Ja, hatt en fin helg – vært hjemme og hatt fri både lør + søn! Har båt på vannet ja – men ikke vært ute i den denne helgen selv om det har fristet… Har jobbet masse ute og hatt 3 tjue-år-gamle tyskere på besøk…

Håper du også har hatt det bra i helgen! LYKKE TIL VIDERE!

Dr. Gyn


14+0

14+0 i dag, og synes dagene går sakte. Har snakket på telefonen med ei venninne i dag som sa, herregud har du ikke kommet lenger??? "Alle" har jo visst at jeg er gravid omtrent fra positiv test, så det er kanskje ikke rart de synes det går tregt?! Når jeg ser tilbake synes jeg egentlig at tiden har gått fort, men det er mange lange uker til jeg forhåpentligvis blir mamma.
I dag blir en rolig innedag. Skulle gjerne vært ute, for det er fortsatt fantastisk vær. Men verandaen er jo på tørkestadiet etter beising i går, og jeg får jo ikke lov til å være så veldig aktiv heller. Har sendt mail til dr. Gyn for å høre hvor strengt dette egentlig er...
Får forsøke å rydde og sortere litt inne i stedet så lenge, og så kan jeg kanskje gå ut på verandaen litt senere... var visst tørketid på 24 timer, og det blir sånn i 4-5-tia i ettermiddag...

Babyverden om: 14 uker

Week14_19759.jpg
Fra 14 uker og 0 dager til 14 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 50 g
CRL: 8 cm
Full lengde: 10 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 12 uker gammelt. Hodet er fremdeles stort i forhold til kroppen, men kan nå holdes oppe av hals og nakke. I kinnene vokser sugemusklene. Når de blir større, får ansiktet mer babyaktig utseende med lubne kinn. Fosteret begynner å produsere spytt.

Ansiktshår dannes og man kan begynne å ane hårmønsteret på hodet. Lungene utvikles og fosteret begynner å puste små mengder fostervann. Dette er svært viktig for at lungene skal utvikle seg riktig, og fosteret får viktig trening i noe det skal beherske ved fødselen. Fosteret svelger også fostervann og sugeevnen er bedre utviklet nå.

Hjertet pumper 28 liter blod hver dag. Det høres kanskje mye ut, men det nyfødte barnets hjerte pumper hele 350 liter i døgnet!

Milten begynner sin oppgave overvåket av leveren. Den vil fjerne gamle røde blodceller og produsere antistoffer. Fostervannet fornyes hver tredje time.

Armene har nesten nådd sine endelige proporsjoner, men beina er fremdeles relativt korte. Hendene, særlig tomlene, blir mer funksjonelle. Bevegelsene blir stadig mer kontrollerte og mykere, og fosteret kan bevege både hode, munn, lepper, armer, håndledd, hender, bein, føtter og tær! Noen kjenner allerede disse fjørlette bevegelsene, men som regel vil du ikke kunne kjenne dem på noen uker ennå.

søndag 11. april 2010

Sunny Sunday. :D

I helga har det vært nydelig nydelig SOL. Så vi har fått byttet dekk på bilen, vasket båten (skal selges), oljet alle utemøblene og beiset verandaen 1 strøk. Kjempedeilig å gjøre noe fornuftig samtidig som vi er ute i sola. Mannen har i tillegg fått seg en sykkeltur på et par mil, så han er rimelig fornøyd med søndagen.
Var forresten ganske flink i går også, fikk ryddet endel inne i huset og lagt gulv inne på kneloftene. Så nå er det bare å fylle de med ting og tang som vi ikke bruker så ofte. GLEDER meg til vi får ryddet bort alt rotet!!!
I tillegg fikk jeg ryddet opp litt i blomsterbedene mine, og det hjalp godt på å få krokusene og de spirende tulipanene ut av villnisset. :) Samtidig så er blomsterpottene blitt klare for ny beplantning.

Har hatt litt "ubehag" nedentil etter kontrollen på fredagen. Antar at det bare er pga kontrollen, og evt det at jeg har sinnsykt hard avføring (linfrø og dufalac funker ikke lenger). Det er nesten sånn at det kjennes ut som om det er nedpress, og det er ikke en følelse jeg liker, for å si det mildt. Jeg skal ringe jordmor i morgen og avtale time til kontroll hos henne, får forsøke å huske på å nevne det da. Hvis det er noe som fortsetter ihvertfall.

Nå skal jeg ihvertfall ta det med ro resten av dagen, og bare gjøre litt sorteringsarbeid som kan gjøres sittende!


fredag 9. april 2010

UL-bilder 9. april

Her er UL-bildene som ble tatt da jeg var på kontroll 13+4:

Dette viser Håpet i profil. H*n strekker seg godt ut der inne, og er målt til 8,41 cm. Hvilket faktisk tilsvarer noen mm lengre enn det som er vanlig 13+4. Men det kommer helt sikkert på om han ligger litt skjeivt ifht planet det måles i etc. Håper bare det betyr at jeg ihverfall ikke blir forskjøvet senere i svangerskapet. Vil komme til 24+0 så snart som overhodet mulig!!







Her er det livmorhalsen min som får målt seg. Og så ser vi så vidt beina og stumpen på Håpet inne i livmora til venstre der. Personlig synes jeg det ser ut som endel nebbing på det bildet, men får vel stole på ekspertene... LMH ble ihvertfall målt til 3,64 cm, og det er jo kortere enn forrige gang... Blir spennende om 2 uker!!

Kontroll hos Dr. Gyn 13+4

I dag kl 11 hadde jeg altså time til den første kontrollen etter cerclagen.
Fikk komme inn til min snille Dr.Gyn, som egentlig virket litt fraværende i dag, men slettes ikke stresset. Han måtte ut på noe akutt i et av naborommene til å begynne med, så vi ble litt forsinkede.

Måtte av med klærne og opp i gyn-stolen i dag også. Er vel eneste måte å få sjekket LMH ordentlig på... Først så inspiserte han LMH nedenfra, og synes den så bra ut. Tråden var fortsatt godt gjemt under slimhinna, mens knuten vistes "kl 12". ;) Han tok dyrkningsprøve fra cervix, som kontroll. Den forrige hadde vært helt negativ, og det er jo bra!!
Han måtte kjenne på LMH også, og den var helt lukket og fin.

Så var det UL; og Dr. Gyn var veldig flink og sa ifra med en gang at det var fin hjerteaksjon. Fikk se Håpet ligge der inne og sprelle og vinke med både armer og bein. Fikk målt CRL i dag til 8,41 cm, hvilket faktisk tilsvarer 14+0/14+1. Men det stemmer ihvertfall bedre med 13+4 som jeg teller enn 13+2 som de insisterer å telle på sykehuset. (de velger å telle fra innsetting i stedet for fra befruktningsdato, hvilket nok bare blir feil!)
Håpet ligner ihvertfall på en minibaby nå, hverken Bamsemums eller Flode lenger.

LMH målte han i dag til 3,64cm, og jeg reagerte på at den da var mindre enn ved måling for 2 uker siden, da den var 4,3 cm. Dr. Gyn mente at dette kunne skyldes mange ting, at blæra var mer eller mindre full, etc. Mente at det ikke var noen grunn til bekymring. Vedr. nebbing, så mente han at det hadde holdt seg stabilt siden forrige måling.
Jeg fikk på meg klærne igjen, og Dr. Gyn begynte å fylle ut Helsekortet mitt. Dessverre glemte han å ta kopi av UL-bildene som jeg kunne få, men han skulle få dem til å sende dem til meg etter de er scannet inn.

Snakket litt om videre kontroller, og han mente at neste kontroll kunne vi ta om 4 uker... Jeg hadde på forhånd tenkt ut at jeg MÅ ha kontroll om 2 uker, da er jeg kommet like langt som jeg har vært begge de gangene jeg har mistet før. Da jeg skulle forklare han dette og at jeg var engstelig så greide jeg ikke å holde tilbake tårene. Jeg liker ikke å grine foran "ukjente" og føler meg litt svak da, men strømmen lot seg ikke stoppe. Det var helt greit å få kontroll om 2 uker når jeg fikk forklart hvorfor, Dr. Gyn hadde bare ikke tenkt på det.
Tydelig at jeg ikke har helt kontroll over disse følelsene og hormonene, og jeg synes det var skikkelig flaut å grine. Dr. Gyn forsøkte å trøste meg og si at han skjønte både hvorfor jeg grein og at jeg er engstelig og nervøs, og at det hadde vært rarere om jeg ikke hadde vært det. Og jeg fikk en god klem da jeg skulle gå. Snille, snille Dr. Gyn!!

Så da ble det neste kontroll 26. april (som jeg fikk grinet meg til :dåne:). Da er jeg 16+0, så det blir noen spennende/skumle uker fremover!!

torsdag 8. april 2010

Ny kontroll i morgen

I morgen kl 11 skal jeg til ny kontroll med UL. Jeg er veldig spent på å få høre hvordan LMH har utviklet seg og om jeg kan begynne å gå turer med Voffsen igjen... Heldigvis så har angelsounden bekreftet at det fortsatt er liv der inne, så akkurat nå er jeg ikke så bekymret for det.

Ellers har jeg endelig fått tatt meg sammen i dag, og skrevet ferdig skjema om reiseutgifter ifm forsøket i januar. På hengende håret, det er vel 3 mndrs frist.... Får sendt det inn i morgen, må bare ha Mannens underskrift på det ene skjema. Har også gjort klart skjema for medikamentutgifter, så får sendt inn det med det samme. Er ikke så mange pengene det er snakk om, og jeg har vel egentlig tenkt at om det blir et barn utav det hele så er det penger jeg gladelig betaler. Men samtidig så har vi ingen garanti, og de pengene kommer sikkert godt med enten for å kjøpe ting til barnet, eller ved nye forsøk senere. Får ta med oss det som det offentlige er villig til å betale!!

Etterpå skal jeg kjøre for å møte Mannen hos svigermor, sånn at han får skiftet dekk på begge bilene. Vi har dekkene lagret i garasjen hennes, vi har litt liten lagringsplass. Dessuten er det flatt i gården hennes, så det er en ideell plass å skifte dekk på. Nok et vårtegn!! Dessverre ikke så mye jeg kan hjelpe med, men jeg kan sikkert stå og se pen ut... ;) Det hjelper nok masse... ;D

Ellers har jeg syk lyst på Sushi, men fikk ikke tak i i går. Og er langt i fra så avansert at jeg kan lage det selv... vi får se om lykken snur seg en av dagene.

mandag 5. april 2010

13+0 og påska er over

Tilbake i heimen, litt sliten etter lang kjøretur i dag. Påska har gått veldig fort, som vanlig, og vi hadde faktisk et par soldager også. Både lørdagen og søndagen var fine dager, og jeg kunne sitte ute i sola, lese og kose meg med solbærtoddy og annet snaskens. Mamma har vartet opp med masse god mat i påske, så gruer meg en god del til å sjekke vekta. Tror ikke jeg skal gjøre det før i morgen.. Får jo ikke trimmet noenting heller nå, så da blir det veldig vanskelig å passe på å ikke gå opp så mye, er glad i mat, jeg...

I dag er jeg ihvertfall 13 uker. På fredag skal jeg på UL igjen, og det blir nok skummelt frem mot det... Håper det er liv der inne og at LMH fortsatt er lang nok. Og at jeg kan fortsette å være hjemme og litt oppe selv om jeg ikke kan være så veldig aktiv.

Dette sies om uke 13 på babyverden:
Week13_19758.jpg

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 11 uker gammelt. Hjernen vokser videre, og spesielt forhjernen vokser seg større for å dekke over de andre hjernestrukturene. Inndelingen forblir den samme. Fosterets beinmarg, lever og milt produserer blodceller.

Fosteret har begynt på sin store vokseperiode og spreller rundt i livmoren. Selv om du ikke kjenner det sparke ennå, vil fosteret kunne kjenne deg. Om du dytter forsiktig mot livmoren, vil fosteret bevege seg.